Nachtmann
termékek

A Riedel-csoport tagjaként a Nachtmann olyan prémium kristálytermékeket kínál, melyek az asztal díszei lehetnek. Tányérok, tálak, kínálók, vázák, mécsestartók, bártermékek. A Nachtmann 180 éves fennállása az ólomkristály-gyártás sikertörténete. Titka, hogy a változó idők folyamatosan formálódó igényeinek úgy felel meg, hogy közben megőrzi a régi kristálygyártási hagyományokat is.

A gyárat 1834-ben Michael Nachtmann alapította. A jelenlegi neustadt-i helyszínre a XX. század legelején került át a gyár központja. 2004-ben a 11 generáció óta üveggyártással foglalkozó Riedel család megvásárolta a Nachtmann Crystal AG-t, mellyel új fejezet kezdődött a Nachtmann történetében.
A cég a hagyományos ólomkristály technológiát továbbfejlesztve olyan új ólommentes kristályalapanyagot dolgozott ki, amely megőrizte az ólomkristály ragyogását és tisztaságát, de annál könnyebb, az ütésnek és karcolásnak ellenállóbb, és nem utolsó sorban kedvezőbb árú.
A Nachtmann a kristály ajándéktárgyak tervezésében a világ vezető design műhelyeivel működik együtt olyan kollekciók létrehozásában, melyek mind a hagyományos, mind pedig a legmodernebb otthonoknak egyaránt díszei lehetnek. A termékek egyedülálló csillogásukról és tartós fényükről ismerhetőek fel.
A Nachtmann sikere az alkalmazott anyagokban, a gazdasági erőben és az újdonságok iránti fogékonyságban rejlik. Legyen akár klasszikus, luxus vagy modern design, a kristálytermékek formája és metszési módja minden esetben a Nachtmann tradicionális tudását és anyagismeretét tükrözi. A gyárat elhagyó minden egyes termék – akár géppel, akár kézzel készített – azzal a küldetéssel kel útra, hogy megnyerő formájával és csillogásával megszépítse a mindennapokat.

www.nachtmann.com